HOME
Over mij
CONTACT
blog

5 types die je tegenkomt in je werkoverleg ( en hoe ermee te dealen)

De derde

Ik vind werkoverleggen op de afdeling echt gruwelijk nodig. EN ik vind ze ook ingewikkeld. Want de verwachtingen van de deelnemers liggen sky high. Of juist nergens.

Regelmatig is de boodschap gewoon ruk: bezuinigingen, nieuwe regels of een audit-aankondiging, dus meer werk. Sowieso alles wat je zegt niet altijd even gezellig. Wel nuttig. Hoera.

Bij die overleggen zitten dus mensen, lieverds, vlerken en bloedzuigers. AAARGH.

Blijf. Een. Pro. Saar!

Ondanks alle professionaliteit moet ik bekennen dat de stereotypes mijn werk kleurrijk maken. Het relativeert ingewikkelde shit. #benookmaareenmens Delen is het nieuwe nemen, zeggen we hier thuis. En ik ben nu eenmaal van het geven. Neem het ervan. Dus bij deze een snelcursus:

Hoe overleef je je werkoverleg met deze tijgers?

  1. Tina Turner met Rollin’ Eyes

 

Miss Non-verbale Communicatie in the house! Want bij elk agendapunt rolt Tina met d’r ogen. Ze zucht ook veel en ze kijkt je ook zo aan hè... “Pffff… Kom jij even vertellen dat je het weer HE-LE-MAAL anders gaat doen. Zoals al jouw 34 voorgangers… *ZUCHT* We gaan het meemaken. *ZUCHT*"Team #sameshitdifferentday #beentheredonethat #whatelseisnew

Wat kun jij hiermee? Geen reet. Jij rolt ook met je ogen. ( pas op voor acute duizeligheid)

  1. "Holly Hope"

Holly komt speciaal op haar E-NI-GE roostervrije dag die week terug voor het werkoverleg. (toewijding op standje maximaal) Holly is READY! 1000% geprept. Agenda geprint. Notulen geprint. AL-LES. Want. Zij. Is. Daar. Bij elk agendapunt kijkt ze jou vol verwachting aan. Wat ga je zeggen? Kun jij dat waarmaken? Heb je daar DE oplossing voor alle problemen?

Wat kun jij eraan doen? Prijs de toewijding en temper te hoge verwachtingen.

  1. "Stille Willy"

Willy is die stille kracht van het team. Zij is Her Royal Coolness*.* Zij werkt veel en hard. Willy hoor je niet, maar je weet dat ze er is. Want die afdeling loopt van een leien dakkie. Willy zegt alleen helemaal niets tijdens de vergadering. Knikt soms. observeert alles en iedereen. Willy komt NA de vergadering naar jou toe met de zin: “Nu ik je toch even zie, heb ik een paar vragen…” WTF!!! Willy slaat even de spijker op z'n rotkop. Waarom zeg je dat niet tijdens de vergadering??  Saar, je denkt dat ze luisteren? #mijnietbellen 

Wat doe jij hiermee? Maak aantekeningen van haar punten. Kom na wat je beloofd en je zult zien, volgende keer praat ze TIJDENS het werkoverleg. Of die keer erna.

  1. "Ja-Maar Janneke"

 

Janneke werkt er sinds In den Beginne. Zij zit of op het puntje van haar stoel, zegt vaak: “Ja, maar...” of “Mijn persoonlijke mening is… maar …. dan…..” of ze zit onderuitgezakt. Zij heeft alles al 150x gehoord. “Ja leuk idee, maar dat hebben we 3 jaar geleden ook gedaan, toen werkte het ook niet.” of “Ja, dat zei die vorige manager ook al, maar die is er ook niet meer dus….” Zij lijkt op Tina, maar Janneke zegt wat Tina rolt. Team #sameshitdifferentday #beentheredonethat #whatelseisnew 

Wat kun je ermee? Desondanks jouw bloedende oren, vraag je of zij goede ideeën heeft.

  1. "Rookie Rosanne"

Rosanne is nieuw in het team. Rosanne is leerling of stagiaire of vers bloed. Ze kijkt de kat uit de boom. Zij zit verdekt opgesteld. Absoluut niet in het midden van de groep. Ze gedraagt zich zo onopvallend mogelijk. Ze zegt weinig tot niets en is druk met namen onthouden. Ze hoopt zó dat jij niet zegt: "Rosanne, welkom bij je eerste werkoverleg en het team". En dat iedereen dan naar haar kijkt. 

Zij luistert naar jou en denkt: “Goh, dat was op mijn vorige werkplek allang geregeld, in welke eeuw zit ik?” of “Wow cool dat ze dit hier hebben. Zie je wel dat het een goede keuze is om hier te gaan werken!"

Wat kun je hiermee? Heet Rosanne hartelijk welkom, maar niet te lang of the hard :)

Eindstand

Als ik vergaderingen met deze heerlijke types overleef en ook nog iets weet te bereiken... dan kan jij het helemaal. Waarschijnlijk heb jij ook zulke heerlijke vergadertijgers in je ploegje zitten! Of juist hele andere typetjes. Afijn. Er zijn ook veel typetjes qua voorzitters: Gekke Gerda. Mono Tona. Ik kan wel wel even doorgaan.

Hoe zit een "Control Celine" een vergadering voor? En hoe doet Mono Tona dat dan?

Ik daag je uit... Reageer hieronder met jouw meest memorabele vergadertype, want #Sharingiscaring

Laat een commentaar achter!